چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست
سرخط خبرها

استقرار ۲۰۰ دستگاه لرزه‌‎نگار در ایران؛ کشوری روی کمربند زلزله/ ترکیه ۶۰۰ دستگاه و ژاپن ۲۰۰۰ دستگاه لرزه‌نگار دارد

  • کد خبر: ۲۷۰۲۸
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵
  • ۱
استقرار ۲۰۰ دستگاه لرزه‌‎نگار در ایران؛ کشوری روی کمربند زلزله/ ترکیه ۶۰۰ دستگاه و ژاپن ۲۰۰۰ دستگاه لرزه‌نگار دارد
بر‌اساس آمار اداره کل راه و شهرسازی، خراسان رضوی ۵۰ دستگاه لرزه‌نگار دارد که افزایش و به‌روزرسانی آن‌ها ضروری است.

علیرضا ظهیری/شهرآرانیوز- ایران در زمره کشور‌هایی است که گسل‌های زلزله‌خیز زیادی دارد و به همین دلیل هرازگاهی زمین لرزه‌هایی با قدرت‌های متفاوت، شهر‌ها و روستا‌های این کشور را می‌لرزاند. شاید همین موضوع است که ضرورت نصب و راه اندازی دستگاه‌های زلزله نگار را در استان‌های مختلف برای ثبت همه زلزله‌ها و داشتن داده‌های علمی برای فعالیت‌های تحقیقاتی دو چندان می‌کند.

بر اساس اطلاعات مرکز لرزه نگاری کشوری وابسته  به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، تعداد ۱۳۰ دستگاه لرزه نگار در نقاط مختلف کشور نصب شده است، اما این تعداد حداقل باید به ۴۰۰ دستگاه برسد. در عین حال کمبود منابع مالی برای این موضوع سبب شده است که هم به روزرسانی دستگاه‌های موجود با کندی مواجه شود و هم نصب دستگاه‌های جدید با کمترین ظرفیت صورت گیرد.

وضعیت خراسان رضوی هم در زمینه دستگاه‌های لرزه نگار مانند سایر نقاط کشور است. در این راستا مسئول شبکه لرزه نگاری استان با تأکید بر اینکه هر چه تعداد دستگاه‌های لرزه نگار بیشتر باشد، اطلاعاتی دقیق‌تر به دست می‌آید، بیان کرد: وضعیت کشور‌های توسعه یافته در این زمینه بسیار بهتر است؛ به طور مثال ترکیه که تقریبا نصف وسعت ایران را دارد، ۶۰۰ دستگاه و کشور ژاپن با یک پنجم وسعت ایران حدود ۲ هزار دستگاه لرزه نگار نصب کرده است؛ این در حالی است که در مجموع در کشور ما با فعالیت همه دستگاه‌های مرتبط کمتر از۲۰۰ دستگاه نصب شده است.

رضا آسایش پور در گفت‌وگو با شهرآرا با تأکید بر اینکه هم در کشور و هم در استان نیاز به نصب این دستگاه‌ها به شدت احساس می‌شود، بیان کرد: اگر بتوانیم پوشش این دستگاه‌ها را در پهنه جغرافیایی خود افزایش دهیم، امواج کوچک‌تر را هم دریافت می‌کنیم و دریافت این اطلاعات می‌تواند به علم زلزله شناسی بسیار کمک کند. وی تأکید کرد: چگونگی رفتار گسل، انرژی آزاد شده از گسل‌های مختلف و فعالیت آن‌ها در طول سال، بستگی به میزان پوشش دستگاه‌های لرزه نگار دارد.

آسایش پور با تأکید بر ضرورت به روزرسانی دستگاه‌های موجود گفت: فناوری دستگاه‌های لرزه نگار و شتاب نگار ارتقا یافته و به روز شده، اما برخی دستگاه‌های موجود در کشور و به تبع آن در خراسان رضوی مربوط به سال‌های دور است؛ از همین رو علاوه بر افزایش تعداد ایستگاه ها، ضرورت به روزرسانی دستگاه‌های موجود هم به شدت احساس می‌شود.

آمادگی برای همکاری با دستگاه‌های مرتبط
رئیس گروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری مشهد نیز در گفت‌وگو با شهرآرا با اشاره به نصب و راه اندازی تعداد ۱۰ دستگاه شتاب‌دهنده در مشهد طی سال ۹۷ و ۹۸ گفت: در حالی که اختیار این کار با مدیریت شهری نیست، در راستای تعامل با ارگان‌های مختلف، دستگاه‌های شتاب دهنده را برای زیر  پوشش  قرار دادن مناطق مختلف مشهد نصب کردیم و آمادگی داریم برای پوشش همه جانبه شهر با همکاری اداره کل راه و شهرسازی به این تعداد بیفزاییم.


وحید اکلملی با تأکید بر اینکه یکی از داده‌های دستگاه شتاب دهنده، مربوط  به امواج زلزله است، بیان کرد: نصب این دستگاه‌ها در برداشت اطلاعات زلزله بسیار کمک‌ می‌کند و اگر بتوانیم در نقاط مختلف و به صورت کامل این دستگاه‌ها را داشته باشیم، علاوه بر تخمین خسارت به صورت لحظه ای، اطلاعات دقیق تری برای انجام اقدامات آینده خود خواهیم داشت.


رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیر عامل اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در گفت‌وگو با شهرآرا با اشاره به ضرورت افزایش تعداد ایستگاه‌های لرزه نگاری در پهنه استان گفت: هر چه تعداد این دستگاه‌ها افزایش یابد، محل دقیق وقوع و شدت زلزله با سرعت بیشتری مشخص می‌شود.


رضا نعیمی با بیان اینکه «براساس برنامه قرار است ۱۰۰ دستگاه نصب شده ثبت امواج زلزله در استان داشته باشیم که اکنون تعداد این دستگاه‌ها حدود ۵۰ درصد برنامه است»، گفت: خوشبختانه در سال‌های  ۹۷ و ۹۸ با همراهی و همکاری شهرداری مشهد تعداد ۱۰ دستگاه شتاب دهنده در مشهد نصب شد و در همین راستا شهر‌های دیگر هم می‌توانند زیرساخت‌های این کار را آماده کنند و ما نیز آمادگی این را داریم که هم مشهد و هم شهر‌های استان را برای نصب این دستگاه‌ها پوشش دهیم.


وی با بیان اینکه اکنون اعتبارات خاصی برای تهیه و نصب دستگاه زلزله‌نگار اختصاص نیافته است، افزود: البته مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی، در زمانی که وضعیت تحریم‌ها به این شکل نبود، تعدادی دستگاه زلزله نگار خریداری کرد و اگر استان‌ها در ایجاد زیر ساخت‌ها فعالیتی جدی‌تر داشته باشند، می‌توانند این دستگاه‌ها را تهیه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
0
0
یک عاقل اگر داخل این تشکیلات باشه،باید متوجه‌ بشه که هزینه این دستگاه ها بیشتر از ویرانی و تلفات جبران ناپذیری که به مردم و کشور وارد میشه.تاکی آزمون و خطا.
از خدا میخوام که هوای این مردم را داشته باشه،چون مردم کشورم مثل بچه پدر و مادر مرده هستن که بزرگتر داره منتها بزرگترش بفکر ارث این بچه اس،نه خود بچه.
الهی پشت و پناه و امید مردم خودتی،غذا و بلا را از این کشور و مردم دور نگهدار
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->